Drijven op de Dode Zee
Door: gaitontour
Blijf op de hoogte en volg Gerrit
08 Augustus 2011 | Jordanië, Akaba
Vandaag een relaxed dagje, we hebben al ruim 6000km getoerd, even een rustig dagje is dan wel fijn. Gemiddelde van 600 km. op een dag, als je de 4 stil sta dagen door de kapotte landrover niet meeteld. Geld wisselen is gelukt, goeie koers, ook weer leuk. Eerst maar eens gepuzzeld hoe we de stad uitkomen. Toch handig hoor een zon in het zuiden op de vertrek tijd, wij moeten westelijk, dus duidelijk, op onze schaduw letten, dan komt het goed. Dan door de verschrikkelijk drukke stad en je gelooft het niet, we kwamen precies op het goede punt uit. Daarna een lange helling af een prachtige rit langs de Dode Zee.
Natuurlijk moest Willem hier in zwemmen, ondergaan lukte niet, zo zout. Ik bleef bij de auto.
Dan de broek aan de imperial, na 1 uur droog, maar helaas zo hard als steen. Wel lachen hoor, "hoe moet dan nou". De eerstvolgende koffiestop maar eerst uitgewassen en Willem zichzelf ontdaan van al het zout, beetje drooggemaakt en hupsakee, de broek nat weer aan.
Toen nog een heel stuk door woestijdgebied. Prachtig en warm.
Nu staan we te wachten voor de Arabische Golf.
Ik voel me helemaal thuis, we staan tussen de vrachtwagenchauffeurs en trailers. We krijgen opnieuw kip aangeboden, die één van de chauffeurs klaarmaakte onder zijn auto. Mensen zijn wel heel gul hier hoor. De kip wordt op een dienblad gelegd en iedereen krijgt een lepel en happen maar. Wel sfeer en jammer dat we elkaar niet woordelijk verstaan, begrijpen wel hoor, eten. We hebben bijna alle stempels (nog één) en dan om 22.00 uur de boot op. Deze brengt ons naar Egypte, over de Arabische Golf, daar arriveren we ongeveer om 3.00 uur vannacht. Dan gaan we morgen de Sinaì woestijn door en het is hier al zo warm, ben benieuwd. Tot morgen.
08 Augustus 2011 - 17:56
Henriet :
wat gaan jullie snel ,en gelukkig behoorlijk de wind mee, geweldige ervaring houden zo.......!
succes voor morgen met de oversteek
groetjes, -
08 Augustus 2011 - 18:04
Kim:
Mooi verhaal weer Gerrit! Het lijkt me prachtig. Heb je nog mooie foto's gemaakt? -
08 Augustus 2011 - 18:39
Henriette Henk& Kids:
We volgen je op de voet, (ik heb vakantie) tis hier ververschrikkelijk pet weer, bij jou zal het wel beter zijn.
Door de woestijn, lekker zand happen, of is je jeepie stofdicht?
In Egypte graag foto met Tulband, en/ of burka , keer wat anders dan horens van een animal.
gr uut'n beuzebarg -
08 Augustus 2011 - 19:09
Douwe En Christine:
Spannend! Erg leuke verhalen!
Veel groeten uit Losser.
08 Augustus 2011 - 19:35
Fam. Schuppert:
hoi willem en gerrit
we staan met vier man te lezen wat jullie allemaal mee maken. wel spannend. wij hebben ook gedreven op de noord zee. wel met zwemvest aan. hou de fietsen maar goed in de gaten. zo te horen is het daar net nederland. reis voorzichtig en denk aan ons;) veel plezier.
groetjes dirkjan jenny michelle en roy -
08 Augustus 2011 - 19:57
Ans:
Hoi Willem en Gerrit. Geweldig, was zeker een hele ervaring drijven in de dode zee Mooi verhaal en een goede overtocht voor morgen nat washandje bij de hand voor de hitte en het stof. Groeten en liefs -
08 Augustus 2011 - 20:43
Wilma:
Wat een mooie reis en reisverslagen weer... Ik zie groen! (bij wijze van spreken dan hoor, het is jullie van harte gegund!!!).
De afstand die jullie al hebben afgelegd (en dát met pech onderweg) Respect hoor!!!
Een goede vaart over de Arabische Golf voor nu en morgen een goede reis door de Sínai woestijn. Pappen en nathouden! Maken jullie nog wat mooie foto's onderweg voor ons in het herfstweer hier?
Veel liefs en de hartelijke groeten uit het Holtense!
XXX
09 Augustus 2011 - 21:07
Henk:
Willem en Gerrit het gaat geweldig.Houden zo.Alle vriendinnen van Willem leven mee, Marjo, Sophie, Ank, Mechteld, Patrice, Karin,Ans, Mary, enz.
Genieten van de verslagen.