Relaxed touren in Turkije

Door: gaitontour

Blijf op de hoogte en volg Gerrit

06 Augustus 2011 | Turkije, Aksaray

Gisterochtend rustig ontwaakt in Izmit na een overdadig ontbijtbuffet rond 9uur op pad. We wilden ons niet haasten omdat we besloten hadden dat we 2 dagen zouden doen over de resterende 1000km in Turkije. Verder op de tolweg waar we nog steeds niets van begrijpen, bij het eerste tolpoortje heb ik een pasje gekocht en die man vertelde ons dat we hiermee nog 2 andere poortjes konden passeren en dan moesten opwaarderen maar 6 poortjes verder werk het nog steeds. Het uitzicht is wederom fantasties, veel bergen en alles enorm uitgestrekt. Na een lange klim meld de Landrover zich dat hij dorst heeft. Ok hij diesel wij koffie. Hier kom ik aan de praat met een man uit Georgië, hij heeft pech met zijn in Duitsland gekochte tweedehandse Fordbus, de koppeling eruit gebrand. Na wat overleg met handen en voeten slepen we hem naar een garage 15km verder op. Bij het tolpoortje toon ik wederom mijn pasje, slagboom omhoog en ik rij verder, maar op het moment dat het busje eronderdoor wil zakt de slagboom, welke spontaan afbreekt, wat nu vraagik onze Georgiër, doorrijden zegt deze, ok. Onder begeleiding van een Turkse jongen op een brommer, die we de weg hadden gevraagd kwamen we aan bij de garage, na hartelijk te zijn bedankt vervolgen we onze weg. Tegen 1uur gestopt voor lunch. Lekker relaxed onder een boom. Hier komen we aan de praat met 2jongens een uit Engeland een uit Zuid-Afrika die onderweg waren via Iran naar Mongolië. Echte globetrotters werkzaam in de it met leuke verhalen, interesante lunch dus. Toen weer verder en Ankara werd al snel bereikt hier zetten we koers richtng het zuiden de staat van de weg viel me enorm mee, alles 4 of 6 baan wel een werkvak van ca 40km. We kwamen langs een groot meer waar zout werd gewonnen, zover je kijken kon alleen maar zout. In Aksaray een hotel gezocht wederom prima. Naast het hotel zat een kapper die we vereerd hebben met een bezoek. Ze maakten er wel werk van eerst knippen dan wenkbrouwen bijknippen, toen kwam de leerling in actie en werd er met een fakkeltje haartjes uit oren en neus weggebrand daarna met het hooft in de spoelbak haren wassen, afdrogen en föhnen( waarom begrijp ik niet). Hierna met parfum bespoten en dat alles voor nog geen 31/2 euro. Ik ben nog even met iemand van het hotel op pad geweest voor een nieuwe binnenband voor de fiets maan in de hele stad alleen maar (vracht)auto banden pech dus. Toen richting terras een heerlijk diner genuttigd en genoten van een heerlijke zomeravond.

• 06 Augustus 2011 - 06:17

Rita:

Boeiend. Dus als jullie te flauw worden van iets, zout genoeg. Jouw haren, of je baard geföhnd? Nou ja je moet alles een keer meemaken in je leven nietwaar. Heeft Willem geen idee hoe je van een autoband een fietsband kunt maken? Hij heeft toch overal een oplossing voor? Fijne dag.

• 06 Augustus 2011 - 08:13

Riny:

Hoi Gerrit,
    Wat ontzettend leuk om je verhalen en belevenissen te lezen. Jullie zien en beleven heel wat! Net iets voor jou.
    Wat zal jij er goed uitzien, als ik lees wat de kapper met je gedaan heeft. Ik wens je nog een goede reis en veel plezier, want genieten doe je dat is te lezen.
    Groet'n uut Meppel

• 06 Augustus 2011 - 10:23

Ans:

Jullie schieten goed op wat een leuk verhaal. Dus jullie zien er weer picobello uit, jij weet maar nooit wie je treft. Veel plezier en ik kijk uit naar het volgende verhaal. Fijne dag en goede reis Een knuffel voor jullie beide hi, hi.

• 06 Augustus 2011 - 14:55

Jenny En Michelle:

hoi gerrit en willem
    wij zijn op texel en zelfs hier kunnen we je volgen. neem je wel zout mee voor nederland of holten. dan heb je komende winter maanden ook wat te doen. strooien!! je kunt wel een handel in strooi zout beginnen.

• 06 Augustus 2011 - 17:39

Henriet :

en dan als een parfum -fakkel met de landrover weer op weg... ja dat scheelt echt met muggenplaag !